FOTO: null

U Istočnom Sarajevu spojilo se nešto što je bilo nespojivo ovih dana - zbog direktora Elektrodistribucije Pale zajedno nastupaju SNSD i SDS.

Još je interesantno da su u ovom gradu saglasni svi SNSD-ovci, iako je javna tajna da u ovoj stranci u Istočnom dijelu ima nekoliko struja. Gradonačelnik i svi načelnici opština u Istočnom Sarajevu ne daju SNSD-ovog Ljubomira Mrdu sa pozicije direktora Elektrodistribucije Pale, a još više brane da na njegovu poziciju sjedne Nenad Nešić.

"Sistem funkcioniše i ne treba niko da ga dira i ne treba da ga mijenja. S te strane nismo razgovarali o tome da li neko ima podršku SNSD-a ili SDS-a. Ima podršku ljudi i to se manifestuje kroz rad sistema, kroz ono što Elektrodistribucija radi deset i više godina, a to je da Elektrodistibucija unapređuje sistem na području grada i šest opština i s te strane ne pristajemo da budemo bilo čije mjesto za potkusurivanje", rekao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo (SNSD).

SNSD i DNS ranije su se dogovorili da ovo mjesto pripadne kadru DNS-a. Da li zbog toga ili što mu je stvarno bliži program, Nešić je nedavno u DNS prešao iz Napredne Srpske.

"Očekujemo od svih, prije svega od Upravnog odbora od svih većih nivoa vlasti da će se ponašati u skladu sa zakonom, poštovati zakone Republike Srpske i ovo za što mi u ovom trenutku mislimo da nije dobro, ovaj proces da bude zaustavljen i da se do isteka mandata ne dira rukovodstvo Elektroditribucije Pale", smatra Predrag Kovač, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Nekoliko puta se pitanje te direktorske pozicije našlo na dnevnom redu sjednice Vlade, ali je sve prepušteno u ruke Nadzornog odbora ovog preduzeća.

Iz tog tijela još nema nikkavih informacija kako će riješiti situaciju, a informacija nema ni od Nešića koji se danas nije javljao na telefon. Funkcioneri DNS-a nisu bili raspoloženi da pričaju na ovu temu, jer uvjeravaju da više o svemu znaju lokalni partijski lideri.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )