FOTO: Glas Srpske

Hajrudin Zahirović u petak je u tuzlanskom naselju Paša Bunar nožem ubio suprugu Dženitu, a zatim aktivirao ručnu bombu i sebi oduzeo život.


Nezvanično, prema prvim rezultatima istrage, Hajrudin je, nakon svađe sa suprugom, uzeo nož i ubo je nekoliko puta, nakon čega je žena preminula. Zatim je legao na ručnu bombu i raznio se.

- Tragedija se desila u stanu u kojem je Hajrudin živio sa suprugom i dva sina, Adnanom i Edinom. Adnan je povrijeđen u eksploziji, dok je njegov brat blizanac Edin uspio da pobjegne prije detonacije bombe - kazao je izvor blizak istrazi.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović potvrdio je da je, prema preliminarnim rezultatima istrage, najvjerovatnije riječ o poremećenim porodičnim odnosima.

- Aktivacijom eksplozivne naprave oko 7.20 časova povrijeđen je i jedan sin, A. Z. (20), koji je prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć - rekao je Arnautović.

Dodao je da je saslušan drugi sin, koji nije povrijeđen. On je izjavio da nije čuo ništa, eventualnu svađu, prije nego što se tragedija dogodila.

- Njegovog povrijeđenog brata nije bilo moguće saslušati, jer je u šoku - izjavio je Arnautović.

Komšije su od ranog jutra u šoku, jer, kako su kazale, ništa nije ukazivalo na to da su odnosi između supružnika toliko narušeni da bi se desila ovakva tragedija.

- Čula se eksplozija, ali nismo reagovali dok nismo čuli kako neko zove u pomoć - kazao je mještanin naselja Paša Bunar i dodao da je to bio Edin, koji je vikao da mu spasu brata.

On je dodao da su neke komšije otišle do stana prije nego što je policija stigla i rekle da se takav zastrašujući prizor može vidjeti samo u horor filmovima.

Komšije tvrde da su svi članovi porodice Zahirović bili pristojni i ljubazni te da nisu imali problema sa njima. S nevjericom kazuju da je ovo drugi put da je njihovu zgradu zadesila nesreća. Prije šest godina komšija Emir Mustafić ubio se skočivši sa ove zgrade.

Još jedna tragedija potresla je Tuzlu u petak oko 13 časova, kada se muškarac, čiji identitet nije saopšten, ubio skokom sa zgrade u blizini Srednje hemijske škole. Uviđaj su obavili službenici Policijske uprave MUP-a Tuzlanskog kantona.

 Pucnjava
Samo šest časova prije tragedije u naselju Paša Bunar maskirani napadač je pucao u Željka Martinovića i Armira Mujovića u Rudarskoj ulici u Tuzli.

- Ž. M. je upucan u stomak i noge, dok je A. M. ranjen u nogu. Ž. M je operisan u UKC Tuzla - kazao je portparol Kantonalnog tužilaštva Admir Arnautović i dodao da policija traga za napadačem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )