FOTO: null

Rezultati posljednjeg istraživanja koje je provela agencija za ispitivanje javnog mnijenja Gallup o rasprostranjenosti korupcije u politici i javnoj upravi u zemljama svijeta, Bosna i Hercegovina se našla u samom svjetskom vrhu zajedno sa, uglavnom, afrič

Deset lokalnih funkcionera u parlamentima širom Srpske uhvaćeni su u sukobu interesa, saznaje Banjaluka.net.

U izvještaju Komisije za sprečavanju sukoba interesa RS, o kojem će se ovog mjeseca izjasnici poslanici parlamenta Srpske, navodi se da su svi ovi slučajevi otkriveni tokom prošle godine.

Prema izvještaju, sukob interesa utvrđen je kod sljedećih odbornika: Milana Komada, Saše Jovičića (SO Srbac), Slobodana Mrdića (SG Trebinje), Željka Dubravca (SO Čelinac) i Željka Eleza (SO Kalinovik).

Pored njih, čak četvoro lokalnih funkcionera, kod kojih je utvrđen sukob interesa, dolazi iz Vlasenice. Komisija je u ovom prekršaju uhvatila odbornike Sretu Lakića, Miroslava Nikolića, Radu Garića i savjetnicu načelnika opštine Ilinku Lakić.

Od Vlaseničana, samo je Lakićeva podnijela ostavku nakon što je utvrđen sukob interesa, dok su ostali odlučili da presaviju tabak i pokrenu sudski postupak protiv rješenja Komisije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )