FOTO: Pixabay

Koristite onaj na tijelu samo tri do četiri puta prije nego što ga stavite u pranje. Promijenite peškir za lice nakon jedne ili dve upotrebe.

Pošto se bakterije lako mogu prenijeti, njujorški dermatolog dr. Hauard Sobel savjetuje da imate poseban peškir za lice i poseban peškir za tijelo. Takođe, veoma je važno redovno mijenjati peškir. Sobel predlaže da sredstvo za pranje tijela koristite samo tri do četiri puta prije nego što ga operete. A, peškir za lice promijenite nakon jedne ili dvije upotrebe.
 
– Proizvodi koje stavljate na tijelo, poput parfema i proizvoda za kosu, ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa vašim licem – kaže on.

– Kada su peškiri prestari, više nisu tako efikasni. Neće vas dobro osušiti i mogu sakupljati klice i bakterije. Zato bi trebalo da ih mijenjate svake druge godine – dodaje.
 
Koji su peškiri zapravo idealni za upotrebu i za tijelo i za lice? Sobel pokazuje da sa kvalitetnim pamukom ne možete pogrešiti, piše Apartment therapy.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )