FOTO: N1

Uz meč Bosne i Hercegovina – Sjeverna Irska, večeras će biti odigrano još šest utakmica UEFA Lige nacija, od kojih će se derbi svjetskih velesila igrati u Sevilji.

Fudbaleri reprezentacije Španije u grupi ”4” elitne Lige ”A” ugostiće Englesku, te u slučaju pobjede gotovo sigurno osiguraće prvo mjesto i plasman na final four novog takmičenja pod okriljem UEFA. Englezi, koji imaju bod i bore se u grupi za opstanak sa Hrvatskom, najavljuju na ”vrućem gostovanju bili bi zadovoljni i remijem”.

U Ligi ”A” danas će u grupi ”2” snage odmjeriti i Island-Švajcarska, dok je jedini susret koji će se igrati u Ligi ”B” spomenuti duel BiH i Sjeverne Irske u Sarajevu, u kojem izabranici selektora Roberta Prosinečkog mogu napraviti veliki korak ka plasmanu u baraž za EURO 2020, ali i viši rang u Ligi nacija.

U Ligi ”C” u Tampereu Finska je domaćin Grčkoj, a u Tallinnu Estonija Mađarskoj. U Ligi ”D” sastaju se Luksemburg – San Marino, odnosno Bjelorusija – Moldavija.

Sve utakmice počinju u 20.45 sati.

Parovi današnjih utakmica
Liga ”A” grupa ”2” REYKJAVIK: Island – Švajcarska; grupa ”4” SEVILLA: Španija – Engleska 

Liga ”B” grupa ”3” SARAJEVO: Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska 

Liga ”C” grupa ”2” TAMPERE: Finska – Grčka; TALLINN: Estonija – Mađarska 

Liga ”D” grupa ”2” LUXEMBOURG: Luksemburg – San Marino; MINSK: Bjelorusija - Moldavija

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )