FOTO: pixabay

Za razliku od drugih kontinenta, u Evropi se smanjuje broj hrišćana, pa je prirodni priraštaj, odnosno razlika između rođenih i preminulih hrišćanske vjeroispovesti, za pet godina smanjen za 5,6 miliona stanovnika.

"Pew research center" navodi da je u Sjevernoj i Južnoj Americi, u Aziji i na Pacifiku, te u supsaharskoj Africi, pa i na Bliskom istoku, broj hrišćana u porastu.

Za pet godina, od 2010. do 2015, priraštaj hrišćanske populacije je opao, dok je broj muslimana i ljudi bez religijskog identiteta u Evropi porastao za 2,3, odnosno 1,4 miliona.

Na Zemlji živi oko 2,3 milijarde hrišćana, koji čine trećinu svih svjetskih religija.

Statističari navode da migranti iz različitih muslimanskih i drugih zemalja već skoro 30 godina utiču na demografsku sliku Evrope. Ipak, osnovni razlog pada broja hrišćanske populacije u Evropi nije priraštaj muslimana.

"Pew research center" prognozira da će se muslimanski udio u Evropi povećati sa sadašnjih 4,9 na minimalno 7,4 odsto do 2050. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )