FOTO: null

Na mejl redakcije InfoBijeljina danas je stigao demant na vijest koja je 9. juna 2016. godine objavljena u pojedinim medijima - “Osuđeni falsifikator direktor škole u Bijeljini?”, a koja je preuzeta i objavljena na našem portalu.

Demant prenosimo u cijelosti: 

"Moram da se obratim redakciji i da velike neistine pobijem. Istina je spora i teško stiže klevete, koje uvijek prednjače, ali ipak na kraju pobjeđuje. U ovom tekstu obrazlažem i demantujem neistine koje su plasirane na nekim internet portalima i isključivo je djelo pojedinaca, a moguće i politike u pozadini, koji žele omalovažiti moju ličnost u čemu vide neku svoju šansu. 

Napominjem, kao prosvjetni radnik, vrlo je ružno institucije ove vrste pominjati u ovakvim kontekstima, ali očigledno je da pojedinci ne biraju sredstva i načine da ostvare svoje ciljeve, jer ove institucije zaslužuju da se isključivo pominju u lijepom svjetlu. O tome se može dosta pričati, posebno u ustanovi u kojoj radim. U prethodnom periodu postignuti su veliki uspjesi i rezultati, kako u nastavnom tako i vannastavnom procesu. 

U ovoj ustanovi radim osam godina, četiri godine sam zamjenik direktora, i moram reći da na moj rad nikada nije bila ni jedna primjedba, jer trenutno rukovodstvo školu vodi uzlaznom putanjom, na šta sam ponosan. Jedini način na koji sam se dokazivao su rad, zalaganje, kolegijalnost i trud, za šta sam svake godine dobijao priznanja, pohvale i nagrade. Smatram da sam samo jedan od šest kandidata koji su konkurisali na mjesto direktora i da svi imamo ista prava, ali eto, očigledno sam ja jedini koji sam zasmetao i sada se isključivo vodi propaganda na štetu moje ličnosti. To nije pravi put, ali jednostavno postoje institucije koje se bave ovim problemima i naravno savjetujem dotične da svoja prava traže zakonskim putem, a ne ljaganjem i običnim tračevima. 

Zašto im ja smetam? Smetam zato što sam dobio povjerenje svih sedam članova školskog odbora od koga su dva iz reda nastavnika, dva iz reda roditelja i tri koje je kandidovala lokalna zajednica. Mislim da je Školski odbor politički mješovito uređen i da politika nije imala uplita. Ponosan sam što me je Školski odbor jednoglasno izglasao (tajno glasanje) za mjesto direktora. Radnici škole su ovu njihovu odluku vrlo pozitivno dočekali i pozdravili velikim aplauzom i na to sam posebno ponosan. 

Moram reći da je ovaj kolektiv vrlo kompaktan i jedinstven. Za mene predstavlja moju drugu kuću i tako ga i doživljavam. Navedeno je u pisanju da konkurs nije raspisan po zakonu. Onaj ko ovo tvrdi mora pročitati pravilnik i zakon jer su sve procedure konkursa ispoštovane i na ovo se posebno vodilo računa. Zakon jasno kaže da se sporna potvrda o nekažnjavanju traži službenim putem samo za lice za koje se traži saglasnost ministra, što je i učinjeno i dostavljam Vam je u prilog (da je drugačije raspisan konkurs on ne bi bio po zakonu). Iako se priče o ovoj potvrdi protežu već od konkursa u Crnjelovu i sa tim sam upoznat, pošto se neka kopija pojavila na internetu isto tako od strane pojedinaca koji su me željeli ukloniti. Tamo je bilo neregularnosti pri formiranju Školskog odbora ali konkurs je propao pošto nije bilo dovoljno članova u školskom odboru da bi izvršili imenovanje direktora i konkurs je ponovljen, a ne zbog portala koji su objavljivali neistine. 

Bilo je i ranije neistina na moj račun. Čak su se pojavljivale i anonimne prijave na šta je prosvjetna inspekcija reagovala i utvrđivala da je moj radni dosije potpuno uredan i da u njemu nema nikakvih nezakonitih akata. 

Sada je potpuno jasno da je javno prozivanje moje ličnosti isključivo djelo pojedinaca koji su nezadovoljni konkursom i koji žele na neke druge načine ostvariti svoje ciljeve, a ne zakonskim putem pri čemu ponavljam ne biraju sredstva.

Napominjem da ću biti primoran potražiti pravnu pomoć i zaštitu zakona za sve one koji objavljuju lažna dokumenta sa mojim ličnim podacima. Ovakve objave su nepotpisane i mediji ih preuzimaju jedni od drugih. 

Zahtjevam da moj demant objavite u cjelini, na čemu sam Vam zahvalan."


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )