FOTO: InfoBijeljina/Srna

Delegacija grada Bijeljina prisustvovala je obilježavanju 272 godine od kada je carica Marija Terezija Novom Sadu dodijelila status slobodnog kraljevskog grada.

Bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić, koji je bio na čelu delegacije, podsjetio je da saradnja Bijeljine i Novog Sada traje godinama, posebno kada je riječ o razmjeni iskustava u oblasti poljoprivrede i infrastrukture.

"Desetine poljoprivrednika iz Semberije svake godine, uz pomoć grada, odlazi na poznati Novosadski sajam, kako bi bili u toku sa savremenim dostignućima u poljoprivredi", naveo je Mićić i dodao da će Bijeljina ove godine 18. put organizovati Sajam "Interagro", upravo po ugledu na najpoznatiji poljoprivredni sajam u regionu.

Mićić je izrazio zadovoljstvo što se Novi Sad iz godine u godinu sve više razvija, dajući priliku da njegove pozitivne ideje i iskustva budu primijenjeni u Semberiji, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da ovaj grad ima ogromnu pokretačku energiju i jasnu razvojnu perspektivu.

"Naš cilj danas je jasan - da omogućimo mladim generacijama da ostanu u Novom Sadu", naglasio je Vučević.

Novi Sad je 1748. godine proglašen slobodnim kraljevskim gradom, čime je stekao autonomiju visokog stepena u okviru tadašnje Habzburške monarhije, a od 1998. godine 1. februar se i zvanično obilježava kao Dan grada.

Novi Sad je prošle godine izabran za Omladinsku prijestonicu Evrope, dok će 2021. godine ponijeti titulu Evropske prijestonice kulture.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )