FOTO: null

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je Dejtonski sporazum dokument koji je donio mir u BiH i cijeli region, te stvorio pretpostavke da se gradi stabilna društvena zajednica.

"U tome smo uspjeli mnogo. BiH je izašla iz faze rizika da joj se mogu desiti sukobi na istoj osnovi kakvi su bili 1990-ih godina. Iza nas je vrijeme uspostavljanja mira i izgradnje stabilnosti. Pred nama je budućnost gdje treba da obezbijedimo veće stope rasta i razvoja cijele zajednice, da ljudi bolje žive", rekao je Đokić. 

On smatra da treba imati u vidu sve diskusije koje su bile aktuelne tokom prethodnih 20 godina, od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

"To su diskusije o temama o kojima punih 20 godina postoje različiti bazni pristupi Srba, Bošnjaka, Hrvata, u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Treba učiniti napore da pitanja o kojima postoje tako velike razlike ne stavljamo u fokus našeg interesovanja, nego da ih tretiramo kao pitanja koja su riješena na određeni način sadašnjim ustavnim rješenjima", rekao je Đokić sinoć novinarima u Derventi. 

On je naglasio da političari treba da se okrenu onom što u budućnosti može biti faktor kvalitetne povezanosti i saradnje. 

"To su veliki infrastrukturni projekti, kao što je izgradnja saobraćajnica, poljoprivreda, turizam, trgovina. Uvjeren sam da će se, ako obezbijedimo veće stope ekonomskog rasta, lakše rješavati i politička pitanja o kojima imamo sporove i različita mišljenja", naveo je Đokić. 

Đokić je poručio svim relevantnim političkim subjektima u BiH i Republici Srpskoj da se okrenu pitanjima koja predstavljaju suštinu života, gdje borbu i nastojanje treba usmjeriti na to da da svaki čovjek živi bolje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )