FOTO: null

U okviru "Dječije nedjelje" Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske obezbijedio je novčanu podršku za porodice u kojima su rođene trojke u periodu od prethodne do ovogodišnje "Dječije nedjelje" i trojke korisnike prava na dodatak na djecu, najavlje

U cilju podrške porodici sa djecom koja su korisnici prava na dodatak na djecu, čiji je razvoj osujećen nepovoljnim porodičnim, socijalnim i zdravstvenim prilikama, novčana podrška obezbijeđena je za djecu bez roditeljskog staranja, djecu sa smetnjama u razvoju koja su pod starateljstvom, djecu poginulih boraca, djecu civilne žrtve rata i djecu civilnih žrtava rata. 

Ustanovama socijalne i dječije zaštite u Republici Srpskoj biće doznačene jednokratne novčane pomoći u cilju unapređenja uslova boravka djece - štićenika u ovim ustanovama. 

Jednokratnu novčanu pomoć fond će dodijeliti Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci, Domu za lica sa invaliditetom Višegrad, Domu za lica sa invaliditetom u Prijedoru, Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost" u Derventi i Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci. 

U saopštenju se navodi da je direktor Fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović sa saradnicima 6. oktobra posjetio Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja Rada Vranješević" i uručio donaciju za ovu specijalizovanu ustanovu socijalne i dječije zaštite. 

Jović je prisustvovao i centralnoj manifestaciji "Dječija nedjelja" koja je održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske. 

Najavljeno je da će Jović sutra u 11.00 časova posjetiti porodicu Dijane i Zorana Rajića na Palama koji su u julu ove godine dobili trojke i uručiti im 1.500 KM i prigodne poklone za bebe. 

 


"Dječija nedjelja" obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, u cilju organizovanja manifestacija posvećenih djeci, skretanja pažnje javnosti na djecu i mlade, njihove potrebe i prava u porodici, lokalnoj zajednici i društvu, preduzimanja mjera za unapređenje razvoja društvene brige o djeci, kao i postojanja jednakih mogućnosti za razvoj i ostvarenje svih potencijala djeteta. 

Ovogodišnja manifestacija "Dječija nedjelja" održava se pod sloganom - "Srećna djeca, srećni ljudi". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )