FOTO: Profimedia

Istraga protiv D. J. (44) iz Brusa, koji se sumnjiči da je prodao trinaestogodišnju kćerku i protiv B. S. (48), osumnjičenog za kupovinu djevojčice vodi se pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu, navode Novosti.

Istražni postupak nakon hapšenja „kupca“ i „prodavca“ tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom 388 Krivičnog zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D. J. i B. S. u slučaju trgovine maloljetnog lica, zaprijećena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.
 
- Postupak se vodi protiv D. J. i B. S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima iz čl.388 st.3 u vezi st.1 KZ-navodi za Novosti dr Bratislav Petrović, javni tužilac, dodajući da će se „po završetku istrage donijeti odluka o podizanju optužnice“.
 
Osumnjičeni „dvojac“ uhapšen je u prvim danima marta.
 
Sumnja se da je za 3.000 evra, B. S. iz Bojnika „kupio“ za svog sina, M. S. (14), kćerku D. J. (44) iz Brusa. Djevojčica je pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu, a kod strica je nađena nakon što je uspjela da pobjegne poslije hapšenja svog oca i nesuđenog svekra.
 
- Maloljetna djevojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja, pa je pobjegla u naselje gdje je živjela, a kada je policija pokušala da dođe do nje, nije bilo razgovora, da bi u međuvremenu došlo do komunikacije - navodi izvor. - Sa dečkom M. S. (14) vidjela je svoju budućnost, a u Brusu osim u okviru svog okruženja nije imala mnogo kontakata.
 
Poslednje sumnje u pokušaj trgovine ljudima ukazuju da praksa ugovaranja maloljetničkih brakova, na žalost, nije do kraja iskorjenjena.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )