FOTO: null

Savjet Mladih PDP-a danas je na centralnom trgu u Bijeljini organizovao akciju pod nazivom „Zajedno u borbi protiv vršnjačkog nasilja“.

Akcija je organizovana u saradnji sa Muzejom Semberije i Umjetničkom školom „Odigitrija" Eparhije zvorničko - tuzlanske.

Naime, cilj ove akcije bio je, prije svega, upoznati sugrađane sa problemom vršnjačkog nasilja, te zajedničkim snagama nastojati spriječiti taj vid nasilja. Pored toga, ovom akcijom Mladi PDP-a pokušali su da podstaknu razvijanje kreatvnosti, poboljšanje kvaliteta života mladih, kao i druženje mladih i širenje prijateljstva.

„Svjesni smo toga da lijepljenje plakata i djeljenje letaka ne može rješiti problem. Smatramo da je ova anketa samo početak u buđenju svjesti kako među mladima tako i među roditeljima." Rekao je Danijel Perić predsjednik Savjeta mladih PDP GO Bijeljina

On je istakao da mladi PDP žele da pomognu i da djeluju na svaki način u pronalaženju rješenja, te da ova akcija neće ostati samo na anketi koju su danas mogli da popune svi zainteresovani sugrađani.

„Mi nudimo mladima za početak da učesvuju u kreativnoj radionici u umjetničkoj školi „ODIGITRIJA" gdje će besplatno moći da idu na časove crtanja i svoje slobodno vrijeme iskoriste kvalitetno." dodao je Perić

U narednom periodu Savjet mladih PDP-a planira da proširi ovu akciju, te organizuje gdje će pozvati sve direktore osnovih škola u Bijeljini, Centar javne bezbjednosti Bijeljina, kao i porodice koje su imale problema sa vršnjačkim nasiljem i organizovati sportske aktivnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )