FOTO: null

Bijeljina - Predstava "Dobro došli u kabare" u izvođenju beogradskih glumaca Tanje Bošković i Radeta Marjanovića, iz Agencije "Jugoart", otvorila je Petnaesti pozorišni festival "Dani komedije" u Bijeljini.

Kao i prethodnih godina, kada beogradski glumci gostuju u Bijeljini, tražila se karta više. Tako je bilo i u ponedjeljak, prve festivalske večeri, a lokalna publika uživala je u izvođenju poznatih glumaca.

"Dobro došli u kabare" na duhovit i ironičan način govori o djetinjstvu, ljubavi, prijateljstvu i vremenu o kome danas često govorimo sa nostalgijom. U komadu se mogu čuti najbolje i najatraktivnije numere iz nekoliko predstava koje potpisuje Rade Marjanović. Kako i dolikuje kabaretskoj formi, publika je uživala i u novim pričama najpopularnijih srpskih pisaca uz muzičke hitove osamdesetih i devedesetih godina.

- Ovaj pozorišni komad objedinio je proteklih petnaest godina mog rada u brojnim kabaretskim predstavama - rekao je autor predstave, glumac Rade Marjanović.

On je istakao da je kabare veoma zahtjevan stil igre za glumca.

- Kabare je, mogu reći, jedan od najtežih žanrova u glumačkoj profesiji koji zahteva kompletnu umetničku ličnost da bi se publici preneo ne samo smeh, nego i lepota i zadovoljstvo duše - istakao je Marjanović.

Svoj pečat ovom komadu, punom smijeha i emocija, dala je i poznata glumica Tanja Bošković. U karijeri koja traje više od četiri decenije Tanja je ostvarila zapažene uloge u više od trideset filmova, mnogo pozorišnih komada i televizijskih serija. Sa publikom u Bijeljini ne susreće se prvi put, Boškovićeva je i ranije gostovala u ovom gradu.

- Osećam se kao da sam stanovnik Bijeljine nakon tolikog broja odigranih predstava pred bijeljinskom publikom - rekla je glumica.

Pohvalila je i organizatore ove manifestacije, ističući da nije lako organizovati toliki broj kulturnih događaja kao što je to slučaj u Bijeljini.

- To danas nije lako, a posebno nije lako negovati smisao za humor u vremenu i okolnostima u kojima živimo, zbog toga su ovakvi festivali veoma važni. Treba ih održavati iako nije lako, ali je to privilegija i za grad, društvo, a posebno ljubitelje pozorišne umetnosti - istakla je Tanja.

Dodjela nagrada

Manifestacija se zatvara u petak, 25. marta, kada će biti dodijeljene nagrade najuspješnijim izvođačima. Selektor festivala Gavrilo Jovanović najavio je da će ove godine nagrade 15. pozorišnog festivala komedije u Bijeljini biti "Zlatni kupusi" kao šaljiv, ali u narodu prihvaćen i prepoznatljiv sinonim za Semberiju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )