FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavti vjetrovito i promjenjivo vrijeme sa padavinama, koje će mjestimično biti i obilnije.

Na jugu i zapadu padaće umjerena i jaka, ponegdje i obilna kiša praćena grmljavinom, dok će na istoku i sjeveroistoku prije podne uglavnom biti suvo sa sunčanim intervalima, a poslije podne se i u ovim krajevima mogu očekivati kiša i grmljavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

U visokom planinama tokom noći mogući su susnježica i snijeg. 

U prvom dijelu dana duvaće jak južni i jugozapadni vjetar, a popodne vjetar slabi. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 na zapadu do 20 stepeni Celzijusovih na istoku. Svježije će biti u višim predjelima. 

Meteolaram je za danas za cijelo područje Republike Srpske i FBiH izdao narandžasto upozorenje zbog olujnih udara juga brzine od 60 do 80 kilometara na čas. Najugroženija su planinska područja i visoravni. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Hercegovini, Krajini, na zapadu i jugozapadu preovladava oblačno vrijeme sa kišom. Slabe kiše ponegdje ima i u centralnim područjima. U ostalim krajevima je sunčano sa povremenom oblačnošću. 

Banjaluka je jutros bila najtoplija sa 18 stepeni Celzijusovih koliko je izmjereno u 8.00 časova. 

U Doboju, Prijedoru, Neumu i Gradačcu izmjereno je 16 stepeni, u Trebinju, Brčkom, Istočnom Sarajevu, Sarajevu, Krupi na Uni, Jajcu i Bihaću 15, u Mostaru, Bileći, Mrkonjić Gradu i Tuzli 14, u Bijeljini, Srebrenici, Grudama, Širokom Brijegu i Bugojnu 13, na Sokocu, u Novom Gradu, Srpcu i Foči 12, u Zvorniku, na Ivan Sedlu i u Livnu 11, na Mrakovici i na Han Pijesku 10, u Kalinoviku, Višegradu, Rudom i Gacku devet stepeni. 

Najhladnije jutros je bilo na Bjelašnici gdje je izmjeren samo jedan stepen Celzijusov.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )