FOTO: null

Temelji Jadranske lige ozbiljno su uzdrmani dešavanjima u borbi "na život i smrt" u ovogodišnjem finalu

Odnos finalista plej-ofa Crvene zvezde i Budućnosti koji je kulminirao skoro do objave rata, kao i zahtjev Olimpijakosa da se uključi u ABA ligu od naredne sezone, biće centralne teme zasjedanja Skupštine regionalnog takmičenja danas u Banjaluci.

Temelji Jadranske lige ozbiljno su uzdrmani dešavanjima u borbi "na život i smrt" u ovogodišnjem finalu, tako da će okupljanje čelnika klubova u najjačem sastavu biti prilika za smirivanje tla ili još žešći zemljotres.

Zagrebačka Cedevita, koju će na sastanku predstavljati finansijer Emil Tedeski, uputila je prijedlog u formi zvaničnog dokumenta da Zvezda i Budućnost svoje mečeve igraju 400 kilometara daleko od Beograda i Podgorice, i to bez publike. Ovakva inicijativa nema mnogo izgleda da bude pretočena u skupštinsku odluku, možda čak ni u tačku dnevnog reda.

Delegati će raspravljati i o mogućnosti da Olimpijakos, koji je juče zvanično izbačen u drugu ligu, postane dio ABA družine, suočeni sa skoro nepremostivim preprekama kao što je kalendar takmičenja za iduću sezonu. Glas "za" očekuje se od Olimpije, kojoj bi proširenje sa 12 na 14 timova moglo da donese opstanak u ABA 1 ligi.

Partizan će biti zainteresovan za razgovore čelnika ABA lige sa Evroligom o mogućnosti da klub iz regiona dobije specijalnu pozivnicu za narednu sezonu.

U svakom slučaju, u moru sukobljenih partikularnih interesa, regionalna liga će polagati značajan test ozbiljnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )