FOTO: InfoBijeljina

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje sunčano vrijeme, ali će postojati mogućnost za kratkotrajne pljuskove.

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje sunčano vrijeme, ali su poslije podne mogući kraći pljuskovi na istoku i jugu.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 29, na planinama od 21, na jugu i sjeveru oko 32 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenjiv vjetar.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini vedro.

Najtoplije jutros je bilo na jugu, tako da su u 8.00 časova u Neumu bila 24 stepena, u Mostaru 23, a u Trebinju 22.

Planinski krajevi su i ovog jutra najsvježiji. Na Bjelašnici je izmjereno samo devet stepeni, na Čemernu 14, a na Sokocu i na Han Pijesku 15 stepeni.

Temperatura u ostalim mjestima u 8.00 časova: Gacko i Ivan Sedlo 15, Rogatica 16, Kotor Varoš, Livno, Sarajevo, Tuzla, Kneževo, Bratunac, Srebrenica i Šipovo 17, Istočno Sarajevo, Laktaši, Manjača, Ugljevik, Bihać, Bugojno, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Ribnik, Rudo i Foča 18, Doboj, Zvornik, Prijedor, Čelinac, Grude, Jajce, Sanski Most, Gradiška i Višegrad 19 stepeni, a Banjaluka, Bijeljina, Bileća, Gradačac i Široki Brijeg 20 stepeni.

Tokom protekla 24 časa najviše padavina bilo je na Han Pijesku, čak 29 litara kiše po metru kavdratnom, zatim osam na Sokocu, pet u Šipovu, četiri u Bijeljini, po tri litra u Višegradu, Doboju i Srebrenici, dva u Mrkonjić Gradu dva, a po litar kiše po metru kvadratnom palo je i u Rudom, na Čemernu, u Foči, Ribniku i na Mrakovici. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )