FOTO: srpskainfo

U Zagrebu je danas Dan žalosti, povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića, koji će danas biti sahranjen na gradskom groblju Mirogoju.

Dan žalosti proglasila je zamjenik gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević koja trenutno vrši i dužnost gradonačelnika, objavljeno je na sajtu grada.
 
U skladu sa ovom odlukom državne zastave biće spuštene na pola koplja, dok će crne zastave će biti postavljene na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je grad Zagreb vlasnik ili osnivač.
 
Na Dan žalosti neće biti održavane priredbe zabavnog karaktera, a muzika koja će biti emitovana na javnim mjestima trebala bi da bude primjerena Danu žalosti.
 
Pravna lica, koja obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području grada Zagreba, svoje programe trebala bi da prilagode obilježavanju Dana žalosti, navedeno je u saopštenju.
 
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (66), koji je umro proteklog vikenda od posljedica srčanog udara, biće sahranjen danas u 12.00 časova na gradskom groblju Mirogoju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )