FOTO: InfoBijeljina

U Republici Srpskoj počela je redovna isplata prava za april na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju–njegovatelju ili njegovatelju, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Srpske.

"Kako bismo izašli u susret našim korisnicima, uspjeli smo da obezbijedimo sredstvaza isplatu pomenutih prava iz Zakona o dječijoj zaštiti, za mjesec april, prije predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika", naveo je u saopštenju Nedeljko Jović, direktor ovog fonda.
 
Aprilska isplata dodatka na djecu obuhvata 18.046 djece, odnosno 10.537
korisnika/roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnihkategorija.
 
Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.670.714
 
Materinskim dodatkom za mjesec april obuhvaćene su ukupno 3.923 majke/porodilje, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 1.589.802 KM.
 
Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete.
 
Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 109 majki/porodilja, odnosno za 85 trećerođene i 27 četvrtorođene djece. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 63.150 KM.
 
Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojena je 291.000,00KM za 576 porodilja/majki, odnosno 582 djece/novorođenčadi.
 
Isplatom za mjesec april 2024. godine pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili
njegovatelju izdvojeno je ukupno 311.793 KM za 479 roditelja/njegovatelja.
 
Iz Fonda obavještavaju korisnike da se za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama Fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )