FOTO: N1

Danas počinje fudbalska sedmica za reprezentaciju BiH. Malo vremena, a mnogo obaveza primorali su selektora Bajevića da traži više rješenja i igrača kako bi ostvarili što bolji rezultat. Sve počinje danas prijateljskom utkamicom protiv Irana.

Tri utakmice u šest dana. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kreće u novu akciju, iz koje rezultatski žele izvući što više.

Sa toliko utakmica u kratkom vremenskom roku očekuje se da će selektor Dušan Bajević priliku dati novim imenima u reprezentaciji, naročito protiv selekcije Irana,.

Prilika novim igračima nije samo pitanje resterećenja standardnih reprezentativaca, već i početak gradnje nove generacije za budućnost.

A i savez i igrači bi u ovom trenutku možda mogli i bolje. To je najvidljivije na primjeru Anela Ahmedhodžića, čiji je nedolazak isprovocirao oštru reakciju saveza.

Ipak, najveći fokus cijelog kolektiva trebao bi biti na sutrašnjoj utakmici, kao i na preostale dvije koje će 15. i 18. novembra reprezentacija BiH igrati protiv Holandije, odnosno Italije.

Ovo će biti prva utakmica koju će Zmajevi igrati na stadionu Asim Ferhatović - Hase još od duela sa Sjedinjenim Državama 2013. godine.

BiH tim će večeras u Sarajevu sa početkom od 18 sati ugostiti selekciju Irana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )