FOTO: pixabay

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini treći put je domaćin Festivala lutkarstva i video-prezentacije knjige "Lutvid fest" na kojem će danas i sutra, učestvovati učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.


Ove godine "Lutvid fest" biće obogaćen učešćem i predškolskih ustanova koji će u okviru promotivne festivalske sekcije "Lutvidić" organizovati defile lutaka i video-prezentaciju slikovnica po izboru, najavljeno je iz Biblioteke. 

Prvog dana festivala Osnovna škola /OŠ/ "Jovan Dučić" iz Bijeljine predstaviće knjigu "Slamnata koliba" čiji je autor Cao Vensjuen, OŠ "Sveti Sava" iz Crnjelova knjigu Duška Radovića "Priča o ružnim rečima", bijeljinska OŠ "Knez Ivo od Semberije" djelo "Mačak u čizmama", čiji je autor Šarl Pero. 

Žiri i publika će imati priliku da vide i rad osnovaca iz Škole "Dragiša Luković Španac" i Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" iz Kragujevca o temi "Pinokio", autora Karla Kolodija. 

Drugog festivalskog dana na repertoaru su lutkarske predstave po knjizi "Tri sorele" Stevana Koprivice u izvođenju članova Kulturnog centra "Nikola Đurković" iz Kotora i "Knjiga o džungli", autora Radjarda Kiplinga, a predstaviće je učenici Škole "Desanka Maksimović" iz Zaječara. 

Predstavom "Crna baka" po knjizi Desanke Maksimović predstaviće se učenici OŠ "Meša Selimović" iz Janje. Publika će imati priliku da vidi i rad učenika OŠ "Petar Leković" i Narodne biblioteke iz Požege po knjizi "Grozni Gaša i vremeplov", čiji je autor Frančeska Simon. 

Svečano otvaranje Festivala je u 9.45 časova, a prethodno su u 9.30 časova planirane izjave za novinare. 

Uručenje nagrada Festivala zakazano je za sutra u 18.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )