FOTO: null

BIJELJINA - Odbornicima Skupštine grada Bijeljina danas će biti predstavljen izvještaj sa rezervom za prošlu godinu Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, nakon čega će biti razmatran akcioni plan za otklanjanje nepravilnosti i nedostataka.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici lokalnog parlamenta odbornici će razmatrati i moguće povećanje cijene deponovanja komunalnog otpada u Bijeljini za 10 odsto. 

Prema riječima predsjednika Skupštine grada Slaviše Markovića, ovo povećanje cijene biće iskorišteno za sufinansiranje izgradnje nove sanitarne ćelije na regionalnoj deponiji "Eko-dep". 

"Planirane investicije smanjiće neprijatne mirise u gradu i negodovanje građana, a lokalna zajednica uložiće u ovoj godini približno milion KM za završetak nove sanitarne kasete koja je neophodna za funkcionisanje deponije, čime će biti unaprijeđeno i poslovanje `Eko-depa`", naveo je Marković. 

Prema njegovim riječima, Bijeljina je jedan od gradova u Republici Srpskoj sa najnižom cijenom deponovanja komunalnog otpada i odvoza smeća. 

Odbornici će odlučivati i o zamjeni tri člana Gradske izborne komisije /GIK/, s obzirom na to da su sudije Osnovnog suda u Bijeljini internim aktima dobile tumačenje da ne mogu više biti članovi GIK-a. 

Pred odbornicima će biti i četiri izvještaja Policijske uprave Bijeljina o stanju kriminaliteta u drugoj polovini prošle godine, kao i izvještaji Gradske uprave i planovi rada u oblasti puteva i javne rasvjete. 

Sjednica će početi u 10.00 časova u zgradi Gradske uprave Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )