FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuju kiša i jak vjetar, povremeno sa olujnim udarima na jugu i na planinana.

Tokom prijepodneva kiša će se sa zapada širiti prema sjeveroistoku, zahvatajući sve predjele. U centralnim krajevima biće i obilnija, a od jugozapada do juga obilna, gdje će postojati uslovi za grmljavinu i pljuskove, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Poslije podne obilnija kiša očekuje se na jugoistoku i istoku, kada će na krajnjem sjeverozapadu i sjeveru padavine prestati. Padavine će jenjavati i na zapadu i jugozapadu, dok će na istoku ponegdje biti obilnije. 

Uveče se u većini predjela očekuje prestanak kiše, djelimično kidanje oblaka, a mjestimične padavine samo su moguće ponegdje na sjeveroistoku, istoku i jugu. 

Duvaće umjeren do jak jugoistočni i južni vjetar, tokom noći i jutra sa olujnim udarima, posebno u južnoj krajevima. Tokom dana vjetar će slabiti. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, na sjeveroistoku i istoku do 17 stepeni Celzijusovih. 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom. Grmljavine je bilo na zapadu Hercegovine, te u zapadnim i centralnim područjima. 

Mostar i Neum jutros u 7.00 časova bili su najtopliji sa 18 stepeni Celzijusovih. U Trebinju je izmjereno 16 stepeni, u Bileći 15, u Foči 14, u Tuzli 13, u Sarajevu 12, a u Nevesinju i Bijeljini 11 stepeni. 

Na Sokocu i u Doboju izmjereno je 10 stepeni, Na Han Pijesku, u Šipovu devet, u Kalinoviku, Gradišci, Srebrenici, Gacku, na Ivan Sedlu i u Kupresu osam stepeni, u Mrkonjić Gradu, na Čemernu, u Drvaru, Bugojnu i Gradačcu sedam, u Prijedoru, Zvorniku, Ribniku, Istočnom Drvaru, Zenici, Livnu, Jajcu, Srpcu i Novom Gradu šest stepeni. 

U Banjaluci, na Jahorini, na Mrakovici, u Krupi na Uni, Bihaću i Sanskom Mostu u 7.00 časova bilo je pet stepeni, u Višegradu i Rudom tri, a na Bjelašnici nula stepeni. 

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Istočnom Drvaru - 29 litara po metru kvadratom, u Driniću je palo 23 litra, u Ribniku 13, u Krupi na Uni 12, u Novom Gradu 11, u Mlječanici 10, u Prijedoru, Mrkonjić Gradu i Šipovu osam, u Kalinoviku šest, na Mrakovici tri, u Nevesinju dva, u Banjaluci i Srpcu jedan litar po metru kvadratnom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )