FOTO: Glas Srpske

Cijelo Lijevče i Laktaši oplakuju poginule Milana Golubovića (24), Sašu Kudru (24) i Mišu Vujmilovića (25) koji su poginuli u subotu rano ujutro u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Kukuljama kod Srpca. Zbog tri prerano ugašene mladosti danas je dan žalosti.

Nastradali Golubović i Kudra biće sahranjeni danas na pravoslavnom groblju u Maglajanima, dok će Vujmilović na vječni počinak biti ispraćen na groblju u naselju Ada.

Načelnik Laktaša Ranko Karapetrović rekao je da su zbog ove tragedije otkazane sve planirane zabavne manifestacije kao i tradicionalni ivanjdanski zbor u Kukuljama.

Trojica mladića poginula su u subotu oko 3.30 časova kada je vozač izgubio kontrolu nad “sitroenom” i sletio sa puta u kanal. Strahovit udar u betonski propust probudio je mještane iz obližnjih kuća koji su dotrčali do mjesta nesreće i pokušali da pomognu. Zvali su vatrogasce, hitnu pomoć i policiju. Ekipa Hitne pomoći na licu mjesta mogla je samo da konstatuje smrt tri momka. Automobil je bio smrskan do neprepoznatljivosti, a na cesti nije bilo tragova kočenja. Od siline udara iz “sitroena” je ispao motor, a točak sa vozila je odletio do krova obližnje kuće. Prema nezvaničnim informacijama, mladići su išli iz smjera Srpca gdje su bili u noćnom izlasku. Pretpostavlja se da je slijetanju kumovala prebrza vožnja.

- Kao da je udario grom i to ne jednom, nego dva-tri puta. Onda je nestalo struje. Izletio sam iz kuće u mrak, vikao, ima li ko živ, javite se, ali se nije čulo ništa, ni jauk, ni glas - rekao je mještanin Kukulja koji živi u blizini mjesta gdje se desila nesreća.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka  Gordana Mijatović uz asistenciju policije iz Srpca.

- Tužiteljka je naredila vještačenje automobila kao i obdukciju nastradalih. Nakon analiza, znaće se uzrok nesreće - naveli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Mještani Maglajana, odakle su Golubović i Kudra, o nastradalim mladićima imaju samo riječi hvale.

- Strašna je ovo tragedija. Obojica su koliko znam bili pekari i tako su se poznavali. Kudra je imao majku, dvije sestre i brata, a drugi brat mu je poginuo prije nekoliko godina. Borio se da zaradi, bio je vrijedan i pošten mladić - rekla je jedna mještanka Maglajana.

Golubović je sin predsjednice Udruženja porodica sa četvoro i više djece u Laktašima Slavice Golubović. Vujmilović takođe dolazi iz višečlane porodice. Imao je dva brata i sestru, a kao i Golubović i Kudra radio je kao pekar.

Opasan put
Mještani  kažu da  je put Kukulje  - Lilići obnovljen prije nekoliko godina i da od tada vozači na ovoj dionici često voze prebrzo. Kako kažu, u posljednjih 20 godina, u nesrećama na ovoj dionici je poginulo desetak osoba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )