FOTO: novosti.rs

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je u ovoj ustanovi u posljednjih nekoliko dana povećan broj hospitalizovanih pacijenata oboljelih od virusa korona.

Istakao je da su brojni uzroci.

“Prije svega proslave Nove godine, ali i okupljanja povodom ostalih prazničnih dana su razlog za to. Takođe, problem predstavljaju i skijališta” naglasio je Đajić, gostujući u emisiji Zdravosfera.

Đajić je naveo da je i ranije upozoravao da može doći do većeg priliva pacijenata.

“Na neki način, mi smo to očekivali i to se vidi u posljednja dva do tri dana. Juče smo imali oko 140 pacijenata na pregledima, a 30 smo morali primiti na liječenje. Imamo i težih kliničkih slika i jedan broj pacijenata je već na respiratorima” naveo je Đajić.

On je naglasio da zdravstveni radnici vode neprekidnu borbu protiv virusa korona.

Ponovo je uputio apel građanima.

“Apelujem na građane, u ime zdravstvenih radnika, da se pridržavamo mjera i da smanjimo broj inficiranih ovim virusom, Tako ćemo omogućiti bolje funkcionisanje Republike Srpske i manje troškove u zdravstvenom sistemu. Takođe, cilj je da se polako vraćamo normalnijem i kvalitetnijem životu, kao i podizanju ekonomije” rekao je Đajić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )