FOTO: null

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić otvoriće sutra u UN u NJujorku svečano otvoriti srpsko-jevrejsku izložbu "Jasenovac - pravo na nezaborav".

Izložba "Jasenovac - pravo na nezaborav" prva je izložba međunarodne "GH7" ekspertske grupe istoričara iz sedam zemalja u UN nakon Drugog svjetskog rata. 

Glavni cilj izložbe je njegovanje kulture sjećanja na srpske, jevrejske, romske i antifašističke žrtve Holokausta i genocida u Jasenovcu, jednom od najbrutalnijih i najozloglašenijih od ukupno osam logora za istrebljenje u Drugom svjetskom ratu. 

Ovo je najveća i najmonumentalnija izložba sa sedam tone opreme i eksponata koji će na multimedijalni način Srbiju predstaviti kroz srpsko-jevrejski projekat povodom obilježavanja Međunarodnog dana Holokausta, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Direktor izložbe je svjetski priznati ekspert za Aušvic, Majdanek, Jasenovac i Zonderkomandose - Gideon Grajf. Specijalni gosti na otvaranju izložbe biće preživjela djeca logoraši Jasenovca, Jastrebarskog, Paga i Raba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )