FOTO: null

Ovog vikenda počelo je takmičenje u Ligi za prvaka, u kom će se osim našeg kluba takmičiti još Zrinjski, Željezničar, Sarajevo, Sloboda i Krupa.

Sasvim je jasno da u preostalih deset kola s pravom treba očekivati velika uzbuđenja, a mi se nadamo da će naši momci, na čelu sa šefom stručnog štaba Nebojšom Miloševićem, obezbjediti dovoljan broj bodova kako bi na kraju sezone osiguran drugi uzastopni plasman na evropsku scenu.

Prvi meč u Ligi za prvaka naši momci igraju večeras na Koševu, gdje će nas od 19 sati i 45 minuta dočekati Sarajevo. Bordo klub je u prošlom kolku pretrpio debakl u Tuzli, gdje je poražen od Slobode 3:0, čime je prekinuo veliku seriju pobjeda. Domaćinu ide u prilog tradicija, pošto nikada nije prokockao niti jedan bod u ligaškim okršajima sa našim klubom. Od 2006. godine, Sarajevo je ostvarilo maksimalan učinak na sedam međusobnih duela, a u prvom dijelu sezone rezultat na Koševu bio je 2:0 u njihovu korist.

– Ostvarili smo cilj da se plasiramo u prvih šest ekipa. Međutim, ne želimo da budemo samo učesnici, nego i da igramo značajnu ulogu u plejofu i da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže, za što bolji plasman na kraju sezone. Prvu utakmicu igramo protiv Sarajeva na Koševu, na koji stižemo bez bjele zastave, sa željom da prekinemo negativnu tradiciju i pokažemo kvalitet koji posjedujemo, rekao je Aleksandar Kosorić.

Sarajevo će biti oslabljeno neigranjem suspendovanih Ahmetovića, Ivetića i Mihojevića, te povrijeđenog Radovca.

– Reprezentativna pauza nam je dobro došla. Odmorili smo se, a sanirane su i povrede nekih igrača. Nažalost, za utakmicu sa Sarajevom ponovo će nam nedostajati nekoliko igrača – Janković, Peco, Ostojić i Zlatković, ali šta je tu je. Ispunili smo cilj plasmanom u plejof, koji otvaramo na Koševu i sigurno ćemo dati sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata protiv Sarajeva. Domaći imaju kvalitetan tim. Super niz pobjeda prekinut im je u Tuzli, tako da im igra samo pobjeda protiv nas. Favoriti su, sigurno će biti pritiska, ali nedostaje i njima tri-četiri igrača. Biće dobra atmosfera, utakmica se igra u noćnom terminu, a saigrači i ja ćemo dati sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata, kako bi dodatno povećali prednost u odnosu na Slobodu i Krupu, rekao je Šefko Okić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )