FOTO: null

Ministar policije Nebojša Stefanović naveo je da će istraga utvrditi kako je došlo do nesreće i da li su vozači preuzimali smene na vreme.

U nesreći kod Bubanj potoka poginuo je jedan, a povređeno više od 60 turista koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će policija danas u popodnevnim satima imati više detalja o razlozima koji su doveli do autobuske nesreće.

U nesreći kod Bubanj potoka poginuo je jedan, a povređeno više od 60 turista koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je, za sada, utvrđeno da je autobus pre nesreće vozio u srednjoj traci autoputa i da je, iz još neutvrđenih razloga, prešao u zaustavnu traku, probio zaštitnu ogradu, vozio neko vreme po zelenom pojasu i onda se prevrnuo kada je udario u betonski deo pored puta.

Ministar je rekao da će istraga utvrditi kako je došlo do te nesreće i da li su vozači preuzimali smene na vreme.

On je podsetio da je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom jutros posetio povređene u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj i da je od svih povređenih u najgorem položaju jedno dete koje je teško povređeno, ali za koje lekari veruju da nije u životnoj opasnosti.

Stefanović je pohvalio reakciju hitnih medicinskih i vatrogasnih ekipa koje su brzo izašle na mesto nesreće i adekvatno pružile pomoć unesrećenim putnicima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )