FOTO: pixabay

Ako ne napredujemo i ne osjećamo uzbuđenje kad idemo na posao, gubimo vrijeme. Jer život je suviše kratak za loš posao

Čak 70 odsto zaposlenih u Americi osjeća se emocionalno odvojeno od svog radnog mjesta, zabrinjavajući su podaci iz "obećane zemlje". Kako je u manje obećanim zemljama, možemo samo da pretpostavimo, ali ono što je isto na svim meridijanima je strah od napuštanja radnog mjesta na kom se osjećamo ušuškano i sigurno. Ipak, ako ne napredujemo i ne osjećamo uzbuđenje kad idemo na posao, gubimo vrijeme. Jer život je suviše kratak za loš posao. I zato obratite pažnju na sledeće znakove koji ukazuju da je možda vrijeme za promjenu.

Imate manje energije nego inače

- Posao koji ne volimo usisava energiju, dok je onaj koji volimo vraća. Ako primijetite da ste nedeljama bezvoljni, a sa zdravljem je sve u redu, možda je problem u poslu.

Radije biste se posvetili drugim aktivnostima

- Posao naravno nije i ne može uvijek da bude zabavan. Ali trebalo bi da uživamo u svom poslu, možda ne u svim njegovim aspektima, ali generalno. Ako zadatke obavljate bezvoljno, otaljavate ih, nemate entuzijazma, možda je vrijeme za promjenu.

Jedva čekate vikend

- Čak i ljudi koji uživaju u svom poslu vole vikend, ali ako mrzite ponedeljak i tokom cijele radne nedelje razmišljate samo o petku, to nije dobar znak.

Niste fokusirani

- Kako se osjećate na poslu? Da li ste produktivni, fokusirani, koncentrisani ili vam pažnja stalno luta? Ako stalno provjeravate društvene mreže, telefon i ćaskate sa kolegama, znači da tražite bijeg od dosade izazvane poslom.

Ne dajete sve od sebe

- Kad volimo ono što radimo, nije nam teško da se damo 100 odsto. Kad ne volimo, štedimo se, dajemo se tek toliko koliko moramo, što je siguran znak apatije i nezadovoljstva.

Često gledate na sat

- Kad radimo ono što nam se dopada, nerijetko izgubimo pojam o vremenu, ali kad nam je dosadno, vrijeme nikako da prođe. Ako stalno gledate na sat čekajući da otkuca kraj radnog vremena, to ne govori ništa dobro o vašem entuzijazmu.

Ogorčeni ste

- Kad se frustracije talože, nerijetko prerastaju u ogorčenje, ne samo poslom, već i kolegama i nadređenima. Ako primijetite da se brecate na kolege bez vidljivog razloga, možda ste na ivici živaca.

Često razmišljate o nečem novom

- Ovo je možda i najsigurniji znak da niste zadovoljni. Ako često razmišljate o alternativama, znači da vam je promjena potrebna, samo još ne znate kako da je ostvarite.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )