FOTO: InfoBijeljina

Udruženje veterana Garda "Panteri" poručilo je danas gradskoj vlasti Bijeljine da su spremni i "na mišiće" promijeniti njihov loš odnos prema poštovanju oslobodilačke tradicije srpske vojske.

"Lokalna vlast je za boračku populaciju namijenila iz budžeta 388.000 KM, što je u odnosu na broj demobilisanih boraca u Bijeljini najmanje izdvajanje u Republici Srpskoj, a za medijsku promociju gradonačelnika platiće 250.000 KM", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik ovog udruženja Petar Cvjetinović.

On je naveo da gradska vlast finansijski ne podržava udruženje proslavljene ratne jedinice "Panteri", ali finansira rad bošnjačkog udruženja "Preporod" u Janji, za koje je Cvjetinović naveo da se bavi skupljanjem i pripremom svjedoka za optuživanje Srba u gradu.

"U Janji se vijore bošnjačke ratne zastave i tradicija se u Bijeljini njeguje po principima SDA, jer u izbornoj godini vlast računa na glasove muslimana i dva odbornika u Janji kroje sudbinu svih boraca u Bijeljini", rekao je Cvjetinović.

On je naveo da su veterani "Pantera" nezadovoljni i načinom obilježavanja značajnih datuma iz proteklog rata, kao i ignorisanjem inicijative da neke ulice u gradu dobiju imena srpskih heroja proteklog rata.

Cvjetinović je poručio da je ratni put "Pantera" svijetao primjer ratovanja i odbacio spekulacije o navodnim zločinima tokom operacije "Smoluća", navodeći da je proteklih 10 mjeseci nekoliko pripadnika ove jedinice pozivano na saslušanje.

U ime koordinacije udruženja koja baštine tradiciju specijalnih jedinica vojske i policije Republike Srpske, Cvjetinović je rekao da bi na poziciju zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara trebao doći neko sa cijenjenom ulogom u proteklom ratu, navodeći da je njihova želja da to bude nekadašnji komandant jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Jolović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )