FOTO: InfoBijeljina.com

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće sutra obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji hrvatske vojske i policije "Oluja", koje će biti održano u Sremskoj Rači.

Obilježavanje ovog značajnog datuma organizuju zajedno Srbija i Republika Srpska.

Dolazak na most u Sremskoj Rači planiran je u 19.30 časova, a potom je predviđen susret Cvijanovićeve i Dodika sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Anom Brnabić.

Prema protokolu, u 19.35 planiran je susret zvaničnika Srpske i Srbije sa NJegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejem, nakon čega će patrijarh Irinej sa sveštenstvom SPC služiti parastos stradalim u zločinačkoj akciji "Oluja", najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Oko 20.00 časova predviđeno je otkrivanje spomen-ploče i polaganje vijenaca, a potom obraćanje srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Srbije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )