FOTO: null

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska nikada nikome u BiH nije prijetila ratom, za razliku od političkog Sarajeva.

"Nikada nisam nikog iz Srpske čula da je spominjao rat. Priča o ratu uvijek dolazi iz političkog Sarajeva, a različiti politički procesi se uvode u pravosuđe. Nedopustivo je razmišljati o ratu na ovim prostorima", rekla je Cvijanovićeva sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske. 

Ona smatra da, ukoliko je ovaj prostor demokratizovan, ima pravo delegirati svaki politički stav. 

"Ne možete prijetiti oružjem ako vam se ne sviđa nečiji politički stav. Šta Sarajevo pokušava - da privatizuje cijelu državu, što je nedopustivo, a rata sigurno neće biti", dodala je Cvijanovićeva. 

Ona je navela da je sve što se dešava stvar demokratije, političke slobode i traženja saglasnosti u institucijama. 

"Iz Republike Srpske nikada niste mogli čuti bilo kakve prijetnje. Zašto oni nama prijete, jer sve može proći mimo rata. Smiješno je da neko poziva iz Savjeta ministara BiH na nastavak rada na evrpskom putu koji su blokirali", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona kaže da je na nivou BiH dominacija kadra SDA, dok se srpski kadar ne vidi. 

"Kadar iz Srpske nije našao za shodno da uradi bilo koji posao koji je dogovoren sa institucijama Republike Srpske. Mi smo se namučili dok smo neke njihove greške ispravili", kaže Cvijanovićeva. 

Kada je riječ o 1. martu, ona je istakla da je apsurdna proslava tog datuma jer označava događaj koji je bio okidač za rat u BiH. 

Cvijanovićeva je istakla da BiH nema zakon o praznicima, kao i da se 1. mart, koji je praznik pod navodnicima, obilježava samo u dijelu Federacije BiH /FBiH/. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )