FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je nečuveno to što su SDS, PDP i NDP u Predstavničkom domu parlamenta BiH glasali protiv Sporazuma o kreditu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta između BiH i Međunarodne banke za obnovu

Komentarišući to što su poslanici SDS-a ponovo glasali protiv ovog sporazuma u Predstavničkom domu, koji je juče dao saglasnost za njegovo ratifikovanje, Cvijanovićeva je navela da je riječ o 35 do 36 miliona KM koji treba da pripadnu Republici Srpskoj i njenim građanima.

"SDS se vodio logikom da treba spriječiti Vladi Republike Srpske da raspolaže tim novcem, jer, zaboga, onda će to biti uspješna Vlada, izmirivaće svoje obaveze", smatra Cvijanovićeva, dodajući da je, osim SDS-a, protiv glasao i NDP, odnosno PDP.

Ona je ukazala da je ovaj sporazum u vezi sa reformama koje bi trebalo da budu provedene u narednom periodu, te da je politički besmisleno da se za njega ne glasa.

"To se odnosi na reformu koju smo mi davno proveli i na osnovu toga se kvalifikovali da povučemo sredstva Svjetske banke koja su izuzetno povoljna. To vam je, maltene, besplatan novac koji dobijete kao podršku budžetu", rekla je Cvijanovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Prema njenim riječima, glasanje protiv ovog sporazuma je u kontradikciji sa reformskim zahvatom koji se sada provodi u okviru agende, zato što se isti takav program Svjetske banke pojavljuje kao jedan od modela pružanja pomoći budžetima po izvršenim reformama.

"Sporite nešto, a kažete da ste za reformsku agendu koja ima isti takav program u sebi. To je apsurdno", naglasila je Cvijanovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )