FOTO: InfoBijeljina.com

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da se zajednički praznik Srpske i Srbije obilježava sa željom da dvije zemlje vječno žive, da se razvijaju, da zajedno praznuju i da ne zaborave sve važno u svojoj prošlosti i istoriji, te da odgovore na izazove koji ih čekaju u budućnosti.

Cvijanovićeva je u obraćanju ispred Palate Republike nakon što joj je izaslanik predsjednika Srbije Aleksandar Vulin uručio replike ratnih zastava, u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića, istakla da je sigurna da će Srbija i Srpska biti jedinstvene.

Ona je zahvalila vlastima Srbije na uručenju 130 replika vojnih zastava, koje će poslužiti prilikom obilježavanja važnih datuma za Srpsku.

"Ovo je jedna od velikih stvari koje radimo zajedno, ali nikada na štetu bilo koga drugoga i uvijek na ponos nečega što su naši zajednički i pojedinačni rezultati. Radujemo se i veselimo svemu što radi Srbija na svom putu razvoja, te smo sigurni da njenu podršku i u budućnosti. Važno je da poštujemo ono što je bitno u našoj istoriji, da znamo što je naša tradicija i identitet – a to su jedinstvo, sloboda i zastava koji nas identifikuju", rekla je Cvijanovićeva.

Na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci od 20.00 časova biće održana svečana akademija "Pohvala srpskom narodu - dan kada je probijen Solunski front", povodom obilježavanja 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji su 28. avgusta ustanovili zvaničnici Srbije i Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )