FOTO: srpskainfo.com

Važno je da tokom skupštinske rasprave oko izvještaja Komisije za Srebrenicu niko nije negirao zločine koji su počinjeni. Zločini su zločini i niko ne brani zločince. Ovdje se samo pokušava doći do stvarnih činjenica koje će biti naučno verifikovane.

Ovo u intervjuu za Srpskainfo, portal “EuroBlica”, ističe predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, nakon posebne sjednice NS RS na kojoj se raspravljalo o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice u julu 1995. godine.

– Uvijek kada su teška pitanja i od vitalnog interesa za jedan narod, važno je da bude što veći stepen jedinstva. Tako je bilo i ovaj put, kao i u nekoliko prethodnih slučajeva, poput odbrane praznika Dana Republike, kada su poslanici pokazali ozbiljnost i shvatili da je važno da imaju jedinstven stav po tom pitanju. Tema koja je bila prije dva dana u Skupštini imala je više smisla nego što je to bilo, recimo, prije 15 godina, jer se istorijske činjenice verifikuju poslije određenog vremenskog intervala, a teško neposredno nakon nekog događaja – istakao je Čubrilović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )