FOTO: null

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur konstatovali su danas da je neophodno nastaviti aktivnosti u okviru strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa BiH i ispunjavanju obaveza iz potpisan

Čubrilović i Mur danas su u Banjaluci razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Srpske.

Sagovornici su se saglasili da je neophodna intenzivnija saradnja svih domaćih i međunarodnih bezbjednosnih agencija u borbi protiv terororizma i sprečavanja radnji koje promovišu radikalne ideje.

Čubrilović i Mur osudili su terorističke napade pripadnika radikalnih pokreta u BiH, posebno ovogodišnji napad na policijsku stanicu u Zvorniku i napad na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, kao i ranije napade na američku Ambasadu u Sarajevu i teroristički napad u Bugojnu.

U saopštenju se dodaje da su se sagovornici saglasili da je protiv terorizma, kao globalnog problema, potrebno djelovati na međunarodnom planu da bi se preventivnim aktivnostima otklonili eventualni teroristički akti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )