FOTO: pixabay

Trudnice su uvijek "meta" brojnih komentara, ali tokom 2020. godine podložne su potpuno novom nizu neželjenih primjedbi.

Iako su neki od ovih komentara dobronamjerni, jednostavno nisu od pomoći.

Evo četiri stvari koje žene koje će postati majke ove i sljedeće godine ne žele čuti.

1. Ne brini, nema dokaza da se kovid-19 prenosi s majke na dijete

Iako je ovo vjerovatno dobronamjerna izjava, budućoj mami, umjesto da u njoj pronađe utjehu, vjerovatno će izazvati dodatni strah. Sve je veoma neizvjesno, pa je potpuno razumno prihvatiti zabrinutost trudnice za svoje nerođeno dijete.

2. Život će se vratiti u normalu

Dolazak novorođenčeta u porodicu samo po sebi je bitan događaj, koji će potpuno promijeniti dotadašnje “normalno” svake porodice. Međutim, sada se taj ogromni životni događaj odvija uslijed pandemije i niko ne može obećati budućoj majci da će uskoro sve biti kao što je prije bilo.

3. Trebala bi razmisliti o rađanju kod kuće

Svaka žena je drugačija i niko joj ne bi trebao nametati svoje mišljenje. Dakle, iako neke majke razmišljaju da rode kod kuće kako bi imale veću kontrolu nad situacijom i eliminisale svaku moguću izloženost kovidu-19, to je nešto što se ne bi trebalo nametati, niti odlučiti bez konsultacije sa stručnjacima.

4. Ovo je najgora godina ikad

Uprkos svemu, većina trudnica i žena koje su postale majke ove godine će 2020. pamtiti kao jednu od najljepših godina u svom životu.

Na kraju, buduće i novopečene mame rade najbolje što mogu i vjerovatno im savjet ne treba, osim ako ga ne zatraže. Ponekad im treba samo neko da ih sasluša, piše Indeks.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )