FOTO: null

U Kolašinu, Budvi, Pljevljima i Ulcinju, prema posljednjim podacima, stopa kumulativne incidencije je preko 800 na 100.000 stanovnika zbog čega tim crnogorskim opštinama prijeti mogućnost uvođenja dodatnih restriktivnih mjera, pišu podgoričke Vijesti.

Prema posljednjim podacima, stopa kumulativne učestalosti koja pokazuje odnos broja novooboljelih i zbira osoba, vremena izloženosti, odnosno procjenjenog broja stanovnika sredinom posmatranog perioda na 100.000 stanovnika u Budvi je 885, Pljevljima 874, Kolašinu 847, a u Ulcinju 843.

Iz Instituta za javno zdravlje saopštili su da se preostali rezultati uzoraka upućenih u Njemačku očekuju tokom dana, ili eventualno sutra prijepodne i da će oni biti uzeti u obzir prilikom računanja opštinskih stopa kumulativne incidencije od kojih zavisi primena restriktivnih mjera.

U Budvi je, prema posljednjim podacima, stopa kumulativne incidencije 885, Pljevljima 874, Kolašinu 847, a u Ulcinju 843, prenose Vijesti.

U opštinama u kojima je stopa incidencije između 800 i 1.199 zabranjen je rad ugostiteljskih objekata osim za goste hotela, kao i okupljanje u objektima stanovanja osobama koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.
Škole u opštinama u kojima je kumulativna incidencija premašila 800 na 100 hiljada stanovnika prelaze na sistem učenja na daljinu.

U Podgorici je, prema poslednjim podacima, stopa kumulativne incidencije 792, a na Cetinju 786.

U Nikšiću je, prema poslednjim podacima, stopa incidencije 653, Rožajama 505, Kotoru 496, Bijelom Polju 447, Baru 411.

U opštinama u kojima je stopa između 400 i 799, rad ugostiteljskih objekata ograničen je do 22 sata.

Takođe je dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega budu najviše dvije osobe, a obavezno je i striktno poštovanje razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada osobe sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

Prema posljednjim podacima, u ostalim opštinama u Crnoj Gori stopa incidencije manja je od 400.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )