FOTO: nezavisne.com

Ekstrakt crnog grožđa je čudotvoran lijek protiv srčanog udara, pokazuju najnovija istraživanja. Ona dokazuju da je grožđe u sirovom obliku ustvari zdravije od bilo kojeg drugog sezonskog jesenjeg voća. Zato, svakog dana pojedite malo crnog grožđa, jer osim što će vas osvježiti, ima i mnogo dobrih učinaka na vaše zdravlje.

U kori i sjemenkama grožđa nalaze se vlakna, koja se prilikom pravljenja vina iz voća odstranjuju. Istraživanja su pokazala da ova vlakna sadrže mnogo antioksidanasa koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Za razliku od drugih sjemenki i žitarica koje su bogat izvor ili antioksidanasa ili vlakana, crno grožđe sadrži oboje.

Ekstrakt crnog grožđa može redukovati visinu krvnog pritiska i holesterola do 14 odsto, a kao dodatak mediteranskoj dijeti koja se temelji na vinu, maslinovom ulju i paradajzu, rizik od srčanih bolesti smanjio bi se za 50 odsto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )