FOTO: null

Srpska demokratska stranka i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić su večeras mještanima Crnjelova predstavili svoje rezultate u prethodnim godinama, planove za naredni četvorogodišnji period i Miću Mićića kao kandidata za novi mandat na dužnosti gradonačeln

Odbornik u Skupštini Grada iz Crnjelova Jovan Gajić je podsjetio na doprinos Gradske uprave pod rukovodstvom SDS na razvoju Crnjelova i cijele Semberije, ali je ocijenio i da je podrška Milorada Dodika i SNSD-a kandidaturi Zlatka Maksimovića za gradonačelnika potez političkih snaga koje ne vide bolji način da ostvare neki politički poen.


- Podrška Dodika Maksimoviću je pokušaj da prevare narod, ali mještani Crnjelova i Semberije znaju ko je i šta radio, kao što znaju i koga će podržati na jesen na izborima. U oktobru će Dodik i njegovi novokomponovani predstavnici u Bijeljini još jednom shvatiti da Semberija zna da cijeni domaćine i da će ih podržati, podvukao je Gajić.


Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović je najavio da će u narednom period biti asfaltiran put do skelskog graničnog prelaza na Savi, ali i da će uskoro biti obnovljen izvoz mesa u Tursku, koji je od ogromne važnosti kako za poljoprivrednike Semberije, tako i Republike Srpske.


- SDS se na služi prijetnjama i ucjenama ni prema zaposlenim u institucijama, ni prema biračima. Ta praksa na kakvu se učestalo žale zaposleni u Domu zdravlja je ne samo ponižavajuća, nego i neshvatljiva. Vrijeme će pokazati da je takva politika i kontraproduktivna, ocijenio je načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić.


On je podsjetio da je Bijeljina pod rukovodstvom SDS i Miće Mićića postao grad koji je u vrhu po brzini razvoja, kao i da su kapitalne investicije koje su pokrenute ili završene među najvećim Republici Srpskoj i BiH,


Obraćajući se učesnicima skupa, doktor Igor Novaković, zaposlen u Domu zdravlja u Bijeljini, čovjek koji se usprotivio samovolji i politici Zlatka Maksimovića i koji je, zbog toga, ekspresno prebačen u ambulantu u Donjem Žabaru, istakao je da Dom zdravlja nije ničije privatno vlasništvo, pa ni Maksimovićevo. On je poručio Maksimoviću da se podsjeti ko ga je postavio na funkciju direktora, SDS ili SNSD i iznio činjenicu da zaposleni u Domu zdravlja od strane Maksimovića i Srđana Mijatovića trpe veliki pritisak u strahu od otkaza, a radi podrške njima.


Gradonačelnik Mićić je istakao da Zlatko Maksimović neće biti tema politike Srpske demokratske stranke ni predstojeće predizborne kampanje, nego rezultati koje je Gradska uprava ostvarila.

- Nemamo vremena da se bavimo bilo kim ko je odlučio da pređe na stranu onih koji ne žele dobro Bijeljini. Naš cilj je da uz podršku naroda nastavimo da radimo na razvoju i Crnjelova i svakog mjesta u Semberiji. Semberija zna kakva je infrastruktura bila nekada, a kakva je sada. Sad je najvažnije da se izgrade nasipi na Drini, ali i da obezbijedimo više radnih mjesta. I za jedno i drugo je najviše nadležna republička Vlada, a mi činimo sve što je u našoj nadležnosti da ih natjeramo da se ove aktivnosti ubrzaju. Imamo uslove da se dalje razvijamo i zato nam je potreban kontinuitet uprave. Iza nas su rezultati i sigurni smo da će nas građani podržati u našim naporima, zaključio je Mićić.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )