FOTO: null

Za Partiju demokratskog progresa (PDP) veoma je važno da se evropske integracije odvijaju što brže i snažnije i da u svim tim procesima bude uvažena i poštovana uloga Republike Srpske, rekao je generalni sekretar partije Igor Crnadak.

Crnadak je poslije razgovora sa članom Evropskog parlamenta iz grupe Evropska narodna partija (EPP) i izvjestiocem za Balkan Kristijanom Dan Predom rekao novinarima da je na sastanku bilo riječi i o podršci koju BiH može očekivati od evropskih institucija.

"Očekujemo da ćemo u saradnji sa porodicom EPP-a u narednom periodu dosta toga učiniti na evropskom putu BiH, da će biti pomjerene mnoge stvari naprijed i da će se ostvariti krajnji cilj - da se ovdje konačno bar malo bolje počne živjeti", istakao je Crnadak.

On je podsjetio da je PDP jedina politička partija iz Srpske koja je član Evropske narodne partije, dominantne u Evropskom parlamentu.

Prema njegovim riječima, važno je što bitni i ključni ljudi za proces evrointegracija BiH dolaze iz EPP-a.

Preda je rekao da je tokom trodnevnog boravka u BiH i razgovora sa zvaničnicima na raznim nivoima vlasti uvidio da su evrointegracije bitne i značajne, te je istovremeno dao podršku BiH na njenom evropskom putu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )