FOTO: undefined

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, gostovao je u emisiji "U obruču" na TV Arena Sport gdje je govorio o aktuelnostima iz sezone kluba sa Malog Kalemegdana.

Čović je nedugo posle kraja prvog meča plej-ofa sumirao utiske sa meča protiv Studentskog centra (83:81) u kom je njegov tim gubio i 18 poena, ali je na kraju uspio da slavi.
 
Predsednik crveno-bijelih nije bio zadovoljan ni tim, ni onim viđenim u utakmici poslednjeg kola Evrolige protiv Efesa (100:55) koju je ocijenio kao "sramnu".
 
Čović je iznio neke zanimljive detalje poput toga kada ćemo moći da očekujemo Nikolu Topića na terenu, ali i o imenovanju Janisa Sferopulosa kao zamjene za Duška Ivanovića iako nije bio prvi pik.

O planovima za narednu sezonu

"Mislim da su neka imena već počela da se vrte u javnosti. Sad, koliko je tačno... Naša energija mora da bude usmjerana na ovu sezonu i ona mora da se završi kako treba. To znači da se uzmu ova dva trofeja i da zaokružimo sa sva tri. To neće biti lako, vidjeli smo večeras. Ono što očekujem u ABA ligi jeste da obratimo pažnju na regularnost u smislu suđenja. Ne može da se dogodi ono što je prošle godine. Izbacivana nam je publika, drugima je tolerisano."

O Dubaiju

"Mislim da je Dubai dobra ideja po pitanju ABA lige. I izglasan je. Sada to treba da se sprovede do kraja. Svi su za, ali imate kočničare. Nadam se da će konferencija za medije povodom toga biti održana. ABA liga će dobiti dva miliona, plus plaćene sve troškove. Mislim da je to dobar koncept. Što se tiče Evrolige, niti mi niti Partizan se ne pitamo. Mislim da sutra već ima radna grupa. Biće izazovno, to nije mali put. Pet sati u jednom pravcu. Mislim da to može da bude dobar zamajac za Evroligu. U protivnom mislim da nemaju perspektivu. Mi smo napravili drugu ABA ligu i kroz nju smo digli četiri-pet srpskih klubova. Ove godine smo se borili da nema nacionalnog ključa, već da je ključ kvalitet. Smatram da Srbija može da ima kvalitetnu ligu sa 10-12 klubova."

O skandiranju sa tribina

"Da se uzbuđujem oko toga ko šta skandira, to sam već sa svojim sinom prošao. Neću da se mjerim, ko zna bolje... Svaki dobronamjeran savjet ćemo saslušati. Kod kupovine igrača, to je specifično, nije lako. U košarci je sistem postavljen da su svi zaštićeni sem trenera."

O Šabazu Nejpiru

"Mi smo njemu dali puno šansi. Da ne vraćam utakmice, ali jako ih je malo odigrao dobro. Igrači su ga bodrili, ne mogu da kažem da je loš momak. Nije legao na ovaj tim. Duško je otišao zbog lošeg skautinga. Janis je pokušao isto, ali to nije išlo. Njegov ugovor je bio velik, 2.100.000 dolara i uspjeli smo da to prepolovimo. Sad ne vidim ni da je kod Mesine nešto odigrao."

O sezoni u Evroligi i pojačanjima

"Mislim da je rezultat od 45 razlike ostavio traga. Nije to bio prvi kiks. Podsjetiću vas na utakmice sa Budućnošću u Podgorici, sa Cedevitom. Nismo mogli da se sastavimo sa košem. Jako je teško igrati i Evroligu i ABA ligu. Kad se pobijedi to je euforija, a kada se izgubi to je tugovanje da ne možete da sastavite ekipu. Od početka sezone kuburimo sa nečim što je loše urađeno tokom ljeta. Loše je urađen skauting, promašeno je sa prvim plejmejkerom. Ko je znao da Nejpir neće biti taj? Duško je tu napravio određene greške. Uvidio ih je brzo, kada je počela sezone. Ali je i tada griješio, mislio je da smo pogrešili kod Bolomboja."
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )