FOTO: null

Bezbjednosna situacija na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ je zadovoljavajuća i policija ima dobru saradnju sa građanima, ali ona mora biti i bolja, pogotovo jer se u posljednje vrijeme javljaju problemi terorizma i otmice djece u okruženju, izjav

Ćosić je pozvao građane da prijave policiji sva sumnjiva dešavanja koja uoče u neposrednoj okolini i istakao da ovakve informacije sa terena i dobra saradnja policije i građana značajno doprinose većoj bezbjednosti. 

Nakon nedavnog ubistva dječaka u školskom dvorištu u Bijeljini, Ćosić je na konferenciji za novinare u CJB Bijeljina rekao da djeca borave po školskim dvorištima i do dva ili tri sata iza ponoći i upozorio da djeca ne smiju biti prepuštena ulicama i ostavljena da sama sebe vaspitavaju. 

"U rješavanje problema moraju biti uključeni roditelji i škole, šira društvena zajednica, svi zajedno moramo učiniti sve što je do nas i uticati da stanje bude bolje", ocijenio je on. 

Komentarišući još jedan tragičan događaj u Bijeljini proteklih dana, utapanje mladića na rijeci Drini, Ćosić je rekao da u gradu, nažalost, nema uređenih plaža sa spasiocima i da se tragedije dešavaju na neuređenim, takozvanim divljim plažama. 

On je najavio da će i policija, koliko je u njenoj moći, pojačano obilaziti ovakva mjesta, a građane je pozvao na oprez i organizovan boravak na obalama rijeka. 

Načelnik kriminalističke policije Darko Kovrlija iznio je novinarima statističke podatke o radu CJB Bijeljina u maju, prema kojima je broj od 175 krivičnih djela počinjenih tokom mjeseca manji za tri odsto u odnosu na isti period prošle godine. 

Prema njegovim riječima, u ovom periodu je za 20 odsto manji i broj krađa, a ukupna rasvijetljenost djela u maju je veća od 80 odsto. 

U oblasti privrednog kriminala, u maju je tužilaštvima prijavljeno 19 lica za protivpravnu imovinsku korist od gotovo milion maraka. 

Zamjenik načelnika CJB Bijeljina Jovica Vasilić rekao je novinarima da je u maju na ovom području evidentirano 99 narušavanja javnog reda i mira, što je za 13 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. 

On kaže da su, kao i ranije, uzroci prekršaja najčešće međukomšijska i slična netrpeljivost i alkohol. 

Kada je riječ o nasilju u porodici, prijavljeno je 14 slučajeva, podneseno pet izvještaja tužilaštvu i osam zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 16 lica. 

Nasilje je izvršeno nad 18 žrtava, od kojih je jedno lice lakše povrijeđeno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )