FOTO: InfoBijeljina.com

Načelnik Policijske uprave /PU/ Bijeljina Žarko Ćosić izjavio je danas da je Vlada Republike Srpske značajno ojačala Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ i izdvojila ogromna sredstva u opremanje policije i osnivanje centra za obuku policajaca koji će biti jedan od najvećih u regionu.

Na svečanom obilježavanju krsne slave - Svetog arhangela Mihaila, Ćosić je rekao novinarima da je ulaganjem u školovanje kadrova obezbijeđeno i podmlađivanje policije i da je u snagama MUP-a već 650 mladih i obučenih kadrova, od čega u PU Bijeljina njih 30 samo u ovoj godini. 

PU Bijeljina obilježila je danas krsnu slavu MUP-a Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila u Eparhijskom kulturnom centru u gradu, u prisustvu brojnih zvanica. 

U obraćanju na svečanoj akademiji, Ćosić je rekao da je u proteklih 26 godina policija Srpske pokazala hrabrost, patriotizam i humanost ove profesije i povjerene zadatke izvršila stručno i odgovorno, na dobrobit svih građana. 

"Jaka i postojana Republika Srpska je naša svetinja, a arhanđel Mihailo, borac protiv nepravde, naš je zaštitnik u miru kao što je bio i u ratu", naveo je Ćosić. 

Lomljenje slavskog kolača obavio je njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko- tuzlanski Fotije koji je u obraćanju na svečanoj akademiji rekao da je Crkva na istom poslu sa policijom, vojskom i državnim službama koji se staraju o sprovođenju zemaljskih zakona, a Crkva božijih. 

"Zajedno treba da donosimo sigurnost i bezbednost narodu i brigu o nemoćnima, jer čoveku treba božija i ljudska pomoć", rekao je Fotije i pozvao na rad u vjeri i na princima dobra, kao i na uzdržavanje od svakog nasilja. 

Vladika Fotije je istakao da Republika Srpska nema vojsku, ali da ima MUP koji je garancija njene bezbjednosti. 

Na svečanoj akademiji pročitano je pismo ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača koji se zahvalio Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj na Ordenu svetog kralja Dragutina koji je dodijeljen MUP-u 10. novembra u Vojnoj crkvi u Bijeljinii i na iskrenoj i nesebičnoj saradnji u cilju očuvanja uspomene na sve ratnike za slobodu i časne junake koji su postradali na dužnosti. 

Povodom krsne slave, načelnik PU Bijeljina pohvalio je dvadesetak policajaca za uspjehe u poslu, kao i Jedinicu za podršku. 

Među pohvaljenim policajcima je i Sanja Tomić, član interventne policijske patrole, koja je rekla novinarima da je policijski posao isti za žene i muškarce koji ga obavljaju dosljedno, sa voljom, motivom i ljubavi prema ovoj profesiji. 

Ona kaže da je u posljednje vrijeme sve više žena među policajcima i da sposobne i uspješne žene mogu časno da obavljaju ovaj posao. 

Kum slave je četvrtu godinu bio vojni sveštenik Vaso Popović, a prigodan umjetnički program pripremili su pripadnici policije i vojske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )