FOTO: BN tv

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini Nedeljko Ćorić rekao je da ne iznenađuje što bošnjačke političke elite iz Sarajeva, iz nekih stranih ambasada i stranih obavještajnih službi danas pokušavaju, više nego ikada ranije, da uruše institucije Srpske, ali zabrinjava što ti napadi dolazi od Srba u zajedničkim institucijama BiH.

"Očigledno je da danas nemamo iste ciljeve - dok mi gradimo Srpsku oni pokušavaju da joj nanesu što veću štetu", rekao je Ćorić, napominjući da će SNSD i Srpska znati da odgovore na sve izazove, posebno one koji dolaze od Saveza za promjene. 

Ne raduje što oni, kaže Ćorić, na takav način zastupaju interese Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH i bilo bi bolje da je SDS ostao pri svojim izvornim principima. 

"Voljeli bismo da se ta stranka zalaže za najveće i najvažnije interese Srpske, što danas nije. Mi u SNSD-u smatramo da je Srpska iznad interesa bilo koje stranke i pojedinca", rekao je Ćorić, napominjući da je SDS upravo zbog toga u prethodnom periodu napustio veliki broj članova tako da oni koji su SDS osnivali više nisu s njima. 

Ipak, napomenuo je Ćorić, u redovima te stranke još ima mnogo dobrih ljudi, te izrazio nadu da će nakon izbora imati situaciju u kojoj SNSD pokazuje širinu i "pod zastavu Srpske stavlja sve ljude koji smatraju da je Srpska na prvom mjestu, bez obzira iz koje političke opcije dolaze". 

Ćorić je naglasio da je veoma važno za Srpsku da je u prethodnih 20 godina izgrađena i osnažena institucija predsjednika Srpske, a sve to, prije svega zahvaljujući predsjedniku Miloradu Dodiku, koji je kao velika politička ličnost uspio da ovu instituciju podigne na mjesto koje joj pripada. 

"Prema svim istraživanjima koja imamo - građani Srpske već vide ko je budući predsjednik Republike Srpske i znaju da je to žena koja je vodila Vladu Republike Srpske u najtežim vremenima od njenog osnivanja - Željka Cvijanović", naveo je Ćorić. 

Građani Srpske, prema anketama i istraživanjima, kaže Ćorić, prepoznaju da su Dodik i Cvijanovićeva tim koji će voditi Republiku u izvjesniju budućnost. 

"Vlada Srpske je u prethodnom recesije, i pored opstrukcija iz Sarajeva, uspjela da održi obim svih primanja koja se isplaćuju iz budžeta Srpske, i plate i penzije i podsticaje", naveo je Ćorić i napomenuo da je Vlada uspjela i da uvede novo izdvajanje 405 KM mjesečno za sve majke/porodilje koje nisu zaposlene, što nemaju druge zemlje u okruženju. 

Ćorić je podsjetio da Vlada Srpske donosi i mjeru koja će obuhvatiti demobilisane borce koji imaju 15 godina staža osiguranja i 65 godina starosti, te će oko 600 takvih ljudi primati nanižu penziju u Srpskoj. 

"Uz set mjera o povećanju plata i penzija, slijedi i niz drugih koje će podići kvalite života u Republici", naveo je Ćorić je na konferenciji za novinare povodom Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske, čestitajući ovaj praznik pripadnicima Vojske Srpske i svim vjernicima. 

Član Glavnog odbora SNSD-a Mladen Milić rekao je da se SNSD već 20 godina razvija i izrastao je u organizovanu, jaku i najveću stranačku organizaciju, te povodom današnjeg praznika svima koji grade i jačaju Srpsku iskazao veliku zahvalnost, a posebno onima koji podržavaju politiku SNSD-a, jer tako na najbolji način čuvaju Republiku Srpsku. 

Milić je izrazio uvjerenje i sigurnost da će građani u rad "pobjedničkog tima SNSD-a za još ljepšu i bolju budućnost Srpske uključiti svoje porodice, rodbinu, prijatelje i poznanike". 

"Vjerujem da su naša snaga - jedinstvo, organizovanost i masovnost - najbolji garant i dokaz ispravnosti politike koju vode Milorad Dodik i Željka Cvijanović", naveo je Milić, koji je šef Izbornog štaba Gradskog odbora Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )