FOTO: InfoBijeljina.com

Ulaskom SNSD-a u vlast građani Bijeljine su dobili stabilnu skupštinsku većinu koja je preduslov svih ostalih djelovanja na lokalnom nivou i sada imamo jednu stabilnu političku situaciju, rekao je ovo danas na konferenciji za novinare predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić.

On je poručio da bi razvijali projekte i da bi mogli očekivati ulaganja u Bijeljinu, najneophodnija im je prvo stabilna politička situacija i infrastrukturni projekti.

- Smatram da je SNSD svojim učešćem pokazao da smo na mjesta koja smo dobili u vlasti angažovali najkvalitetnije kadrove. Ti ljudi su danas zaista osvježenje u gradskoj vlasti. Možemo da kažemo da su pokrenuli zanačajan niz projekata koji se već danas vide – pojasnio je Ćorić.

Prema njegovim riječima SNSD nije zaboravio stvari koje je kritikovao dok je bio opozicija i kaže da od njih neće odustati.

- Nama je još uvijek problem deponija u našem gradu, kao i urbanistički haos. Svi ti problemi su problemi koje moramo danas da rješavamo sa koalacionim partnerima. Moram da kažem da tu imamo podršku i saradnju svih koji su u vlasti – ističe Ćorić.

Dodao da je da su se okupili oko sporazuma 12 projekata u Bijeljini, a da sad taj sporazum vrijedi 20 i više projekata.  

- Najznačajnije investicije kao što je i gradnja autoputa kroz Bijeljinu je već u odmakloj fazi, radovi na mostu na Rači uveliko se odvijaju, već sledeći godine ćemo imati početak izvođenje radova na autoputu, a on je preduslov za sve druge velike projekte – pojasnio je predsjednik GO SNSD Bijeljina.

Ćorić je pojasnio da je dio projekata završen, da se obezbjeđuje i zemljište za izgradnju sportske dvorane.

- Riješili smo pitanje vodovoda i kanalizacije. Građani će vać na sljedećoj sjednici moći očekivati pojeftinjenje vode i sa tim ćemo ići oprezno. Siguran sam da će pojeftinjenje za početak biti 10 odsto i da će početkom svake godine biti jeftinija voda – kaže Ćorić.

Ističe da su velikim sporazumom između SNSD i Miće Mićića najviše dobili građani Bijeljine.

- Očekujemo da ćemo dobiti povjerenje građana nakon izbora, da ćemo imati stabilnu većinu i da ćemo nastaviti sa projetkima koje smo započeli – poručio je Ćorić.

On je dodao da se danas idu jako brzo prema pravcu koji su zacrtali, a to je da Bijeljina bude grad u kojem će živjeti zadovoljni ljudi, ali da im u tome treba podrška svih građana i da trebaju iza sebe ostaviti dnevna politička prepucavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )