FOTO: null

Si En En je na svom internet portalu objavio 10 razloga zbog kojih bi američki turisti trebalo da posjete Bosnu i Hercegovinu.

Odlika svih stanovnika BiH je velika i nesebična gostoprimljivost, a kako autor teksta objavljenog na sajtu Si En En navodi, domaćni će otići u krajnost kako bi ugostili strane posjetioce.

Ono na šta se gosti trebaju spremiti je da će morati da jedu do iznemoglosti i da će piti dosta kafe, jer kako ističe autor, kafa je okosnica društvenog života u BiH. Iako se ispijanje kafe u BiH veže za otomansku tradiciju, većina kafića u državi će vam poslužiti kafu u zapadnjačkom stilu i prema tradiciji i kulturi zapadnih zemalja, a čini se da BiH gradovi imaju beskrajan broj kafića u kojima se gosti uz kafu mogu opustiti, relaksirati i posmatrati kao vrijeme prolazi pored njih.


Zemlja bogate istorije

U BiH treba doći i zbog istorijski ineresantnih lokacija, navodi se u tekstu.

Sarajevo je grad u čijem se istorijskom centru spajaju Istok i Zapad, pa turisti u momentu mogu osjetiti kao da su u Beču, a već sledećeg mnuta kao da su u Instambulu.

Tu su još Počitelj, Jajce, ali i Mostar koji autor opisuje kao jedan od najspektakularnijih BiH gradova sa vrhunskom otomanskom arhitekrutom i popularnim Starim mostom, sa čijeg 24 metra viskokog vrha skokovi u Neretvu predstavljaju svojevrsni obredni ritual za mlade gradske mangupe.

Ono što krasi BiH, pored istorije i arhitekture, su i niske cijene. Tako se u tekstu ističe da je Sarajevo jedan od jeftinijih glavnih gradova u Evropi, a cijene su još manje van njega.

U BiH postoji nekoliko izvrsnih mogućnosti za jeftinu kupovinu, a uz činjenicu da su cijene dosta niže nego u ostatku Evrope, kvalitet domaćih ručnorađenih proizvoda je nevejrovatno visok. Ručno kovane bakarne posude, ručno rađena čipka, kao i ručno rađeni tepisi i nakit su samo dio ponude tradicionalnih proizvoda.


Prirodne ljepote

Tu je i nevjerovatna priroda u koju je, kako navodi autor, nemoguće ne zaljubiti se. Dramatične stjenovite planine, po sredini presječene trikizno plavim rijekama i snažnim vodopadima čine večinu teritorije, zbog čega će ljubitelji avanture biti veoma zadovoljni, a BiH planine su fantastične ne samo za planinaranje i alpinizam, već i za rafting, paraglajding i planinski biciklizam, navodi se u tekstu.

Naša država je uvijek bila poznata po religijskoj i etničkoj raznovrsnosti svojih naroda, što joj daje poseban šmek, ali i po domaćoj kuhinji za koju autor teksta kaže da je skromna ali veoma zadovoljavajuća.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )