FOTO: null

Članovi Srpske radikalne stranke Bijeljina poklonili su danas 50 knjiga Muzeju Semberija u ovom gradu.

Knjige su, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. aprila, poklonili predsjednik Gradskog odbora /GO/ SRS Bijeljina Milenko Mitrović i drugi članovi stranke.

Mitrović je rekao da su knjige ogroman izvor znanja i mudrosti i da svakičovjek može poboljšati sebe, svoju ličnost i svoje sposobnosti čitanjem kvalitetne literature.

„Predsjednik radikala dr Vojislav Šešelj je najbolji primjer za to.Svakako da su njemu knjige pomogle u najtežim trenucima u životu, dok je bio u Haškom tribunalu, a njegova djela i knjige koje je napisao učiniće ga besmrtnim", naglasio je Mitrović.

On je dodao da je jako značajno da građani, naročito mladi, prihvate čitanje kao svakodnevnu aktivnost, a knjige kao značajan segment svog života.

Dugogodišnji član stranke i student prava Srđan Josipović rekao je da sestranka, prilikom odlučivanja, vodila mišlju da je, ipak, muzej institucija koja je zadužena za čuvanje kulturnog blaga, te da je svaka knjiga sama po sebi blago.

Josipović je dodao da će SRS, kao društveno odgovorna organizacija, i ubuduće pomagati kulturne ustanove u RS i time dati doprinos očuvanju identiteta srpskog naroda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )