FOTO: null

Pripreme za obezbjeđivanje skupa u Srebrenici 11. jula odvijaju se uz korektnu saradnju sa svim bezbjednosnim agencijama iz okruženja, izjavio je načelnik Centra javne bezbjednosti Bijeljina Žarko Ćosić.

Prema njegovim riječima, situacija je otežana jer se na skupu povodom dvadeset godina od ratnih dešavanja u Srebrenici očekuje veliki broj posjetilaca, uključujući i mnoge ličnosti visokog ranga koje treba obezbijediti.

"Situacija je usložnjena hapšenjem Nasera Orića, mogućom rezolucijom o Srebrenici, pa i nedolaskom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u planiranu posjetu Sarajevu. Sve to utiče na bezbjedonosnu i političku situaciju i na stanje koje prati ovaj događaj", rekao je Ćosić u CЈB Bijeljina.

On kaže da ova dešavanja ne smiju da utiču na policiju i ističe da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske skup u Srebrenici dobro obezbijediti, kao i svih prethodnih godina, uz korektnu saradnju sa svim bezbjednosnim agencijama iz okruženja.

Ćosić je rekao da organizatori očekuju da će 100.000 ljudi doći na komemorativni skup 11. jula u Srebrenici, a policija procjenjuje da bi ih moglo biti 50.000, s obzirom da se na desetogodišnjici okupilo 40.000 ljudi, što je do sad najviše.

"Nama to samo fizički predstavlja veći problem, a sistem rada u obezbjeđivanju skupa je isti”, kaže Ćosić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )