FOTO: bn tv

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Opštih izbora 2018. godine. Sastavni dio odluke je detaljan tabelarni prikaz rezultata za svaki izborni nivo, po osnovnim izbornim jedinicama, biračkim mjestima, političkim subjektima i kandidatima.

Potvrđeni rezultati ne sadrže dodjeljen po jedan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničomk domu Parlamenta FBiH. 

Juče je Centralna izborna komisija BiH postupajući po rješenjima Apelacionog odjela Suda BiH izmjenila utvrđene rezultate Opštih izbora 2018. godine. Izmjene su u vezi sa primjenom člana 10.1 stav (3) i člana 11.1 stav (2) Izbornog zakona BiH koji se odnose na zastupljenost konstitutivnih naroda u Predstavničkom domu PFBiH i Narodnoj skupštini RS. 

Nedostajući mandati će biti dodjeljeni dopunskom odlukom.

Potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba . 

Centralna izborna komisija BiH obavještava sve kandidate koji su osvojili mandate na Opštim izborima 2018. godine, a koji su odlučili da odbiju osvojeni mandat, da mogu lično u sjedištu Centralne izborne komisije BiH (Danijela Ozme 7, Sarajevo) potpisati Izjavu o odbijanju mandata, ukoliko žele da Centralna izborna komisija BiH dodjeli zamjenske mandate prije održavanja konstitutivnih sjednica organa vlasti u kojima su osvojili mandat.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )