FOTO: null

Bosna i Hercegovina već se polako približava izbornoj godini, pa se u skladu s tim određeni politički faktori i institucije, poput Centralne izborne komisije (CIK) BiH, pripremaju za veliki posao koji slijedi, između ostalog i svakodnevni terenski rad.

U skladu s tim, kako nam je potvrđeno u CIK BiH, ova je institucija naručila novo vozilo, koje će iz budžeta biti plaćeno oko 40.000 KM.

Maksida Pirić, portparol Komisije, pojašnjava da je nabavka ovog automobila ranije planirana u budžetu.

"Dio sredstava za novo vozilo je osiguran prodajom starog, oko 8.000 KM, a ostatak od oko 32.000 KM osiguran je u planu budžeta za ovu godinu", ističe Pirićeva. Podsjeća da CIK ima česte i mnogobrojne terenske aktivnosti i poslove iz svoje nadležnosti.

"Planirane su i revizije, sastanci s izbornim komisijama, a ide i izborna godina", zaključuje ona.

Posljednje vozilo koje je Centralna izborna komisija kupila prije ovog (a koje će biti najvjerovatnije golf WW ili škoda oktavija) bila je nova škoda superb, u junu prošle godine, plaćena oko 60.000 KM.

To ne bi bilo toliko sporno da ugovor o kupovini ove limuzine nije zaključen 19. maja, u vrijeme katastrofalnih poplava u BiH koje su uništile svu imovinu hiljadama porodica. Podsjećamo, prilikom te nabavke neobičnost cijelog postupka bila je u tome što se na javni natječaj prijavila samo firma "Autorad" iz Pelagićeva, čime, faktički, nije osigurana stvarna konkurencija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )